«Amnesty International» iestājas par prostitūcijas legalizāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Amnesty International» otrdien nolēmusi iestāties par prostitūcijas legalizāciju.

Organizācijas ikgadējā konferencē delegāti no 70 valstīm nobalsoja par atbalstu seksa pakalpojumu legalizācijai.

«Mēs atzīstam, ka šis kritiskais cilvēktiesību jautājums ir ļoti sarežģīts, un tādēļ mēs esam tam piegājuši no starptautisko cilvēktiesību standartu perspektīvas,» paziņoja «Amnesty International» ģenerālsekretārs Salils Šetijs.

«Mēs arī konsultējāmies ar mūsu globālo kustību, lai ņemtu vērā dažādus viedokļus no visas pasaules,» viņš piebilda.

«Amnesty International» šādu lēmumu pieņēmusi pēc divu gadu konsultācijām un izpētes sadarbībā ar ANO aģentūrām, akadēmiķiem, nevalstiskām organizācijām un cilvēktiesību advokātiem.

Rezultātā organizācija secinājusi, ka prostitūtu sodīšana ir neproduktīva.

«Amnesty International» ir ietekmīga organizācija, tādēļ tās nostāja ir svarīga. Organizācija apgalvo, ka tās jaunā politika būs labākais veids, kā aizsargāt seksa pakalpojumu industrijā strādājošo cilvēku tiesības un mazināt vardarbības risku.

Tomēr «Amnesty International» jaunā nostāja jau izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus.

Sieviešu tiesību organizācijas «Equality Now» pārstāve intervijā ziņu aģentūrai «Reuters» paziņoja, ka viņi neatbalsta suteneru, seksa pakalpojumu pircēju un bordeļa īpašnieku dekriminalizāciju.

Tikmēr «Amnesty International» apgalvo, ka atbalstīs prostitūcijas legalizāciju tikai tik tālu, kamēr runa ir par personu iesaistīšanos šajā nodarbē pēc brīva prāta.

Prostitūcija ir pretrunīgi vērtēts jautājums lielākajā daļā valstu, valdībām cenšoties atrast veidus, kā ierobežot vai kontrolēt šo nozari.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu