Spānijā imigrantu protestos ievainoti 24 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Imigrantu protestos Salovā, Spānijas ziemeļaustrumos, trešdien ievainoti 24 cilvēki, arī 16 policisti, vēsta ziņu aģentūra «Efe». Protesti bijusi reakcija uz kāda Senegālas imigranta nāvi policijas reida laikā.

Sākotnēji demonstrācijā, kad tajā piedalījies ap 100 cilvēku, nekādu vardarbīgu incidentu nav bijis, tomēr situācija saasinājusies, kad aptuveni 200 afrikāņu, pieprasot plašākas tiesības imigrantiem, sākuši apmētāt policiju ar krēsliem, galdiem un akmeņiem.

Rezultātā dzelzceļš, kas savieno Barselonu un Valensiju, vairākas stundas ticis bloķēts.

Demonstrācija notika tūristu iecienītajā Kostadoradas kūrortā, kad kāds 50 gadus vecs senegālietis policijas reida laikā zaudēja dzīvību, nokrītot no balkona.

Policijai bijis orderis pārmeklēt mājokli senegālietim, kurš tika turēts aizdomās par nelegālu kompaktdisku un DVD disku tirdzniecību. Aizdomās turamais bēdzis uz sava trešā stāva dzīvokļa balkonu, izkritis no tā un guvis nāvējošus savainojumus, teikts policijas ziņojumā.

Protestētāju dusmas izraisīja reģionālās valdības apgalvojumi, ka policija nav vainojama senegālieša nāvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu