Uzbrucējs Amsterdamas-Parīzes vilcienam varētu būt islāma ekstrēmists

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis, kas iepriekšējā dienā atklāja uguni ātrvilcienā Amsterdama-Parīze, tiek turēts aizdomās par dalību «radikālā islāmistu kustībā», sestdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Tomēr preses konferencē Kazenēvs atzina, ka uzbrucēja identitāte vēl nav apstiprināta.

Taču tiek uzskatīts, ka viņš ir 26 vecs marokānis, par kuru Francijas izlūkdienestu jau iepriekš brīdinājušas Spānijas varasiestādes, piebilda ministrs.

Kā ziņots, ar kalašņikova triecienšauteni, automātisko pistoli un kabatas nazi bruņots vīrietis piektdienas vakarā neilgi pirms ātrvilciena pienākšanas Arasas stacijā Francijas ziemeļos atklāja uguni uz pasažieriem.

Tomēr pasažieri viņu pievārēja. Starp pasažieriem, kas uzbrucēju neitralizēja bija arī vilcienā esošie ASV karavīri.

Divi no uzbrucēja sagūstītājiem guva ievainojumus.

Apšaude uzņēmuma «Thalys» ātrvilcienā sākās plkst.17.50 (plkst.18.50 pēc Latvijas laika), un šāvējs tika aizturēts desmit minūtes vēlāk, kad vilciens, kurā atradās 554 pasažieri, ieradās Arasā, kur to sagaidīja bruņoti policisti, aģentūrai AFP pastāstīja Francijas valsts dzelzceļa uzņēmuma SNCF pārstāvis.

Uzbrucējs vilcienā, iespējams, iekāpis Briselē, un arī Beļģijas policija sākusi notikušā izmeklēšanu.

Viens no cietušajiem guvis šautu brūci un ar helikopteru nogādāts Lilles slimnīcā, bet otram ar kabatas nazi sagriezts elkonis un lauzts pirksts. Viņš aizvests uz vietējo Arasas slimnīcu.

Abu cietušo ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Vieglas traumas guvis arī vilcienā esošais franču aktieris Žans-Jugs Abglads, kurš mēģinājis iedarbināt vilciena trauksmes signālu, pastāstīja SNCF pārstāvis.

Spāņu laikraksts «El Pais» vēsta, ka aizdomās turētais līdz 2014.gadam esot dzīvojis Spānijā, bet pēc tam pārcēlies uz Franciju.

Laikraksts arī informē, ka viņš esot apmeklējis Sīriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu