Ņujorkā norit gājiens par sieviešu tiesībām publiski atkailināt krūtis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Ņujorkā maršēja puskailas sievietes, cīnoties par sieviešu tiesībām uzturēties sabiedriskās vietās ar atkailinātām krūtīm.

Sieviešu tiesību organizācijas «GoTopless» gājiens ik gadu notiek Ņujorkā, kur sievietēm šādas tiesības jau ir nodrošinātas. Gājiena dalībnieces iestājas par tādām pašām tiesībām arī citviet pasaulē.

«Tas ir cilvēktiesības. Sievietēm vajadzētu būt vienlīdzīgām, taču daudzi cilvēki to uztver kā kaut ko ļoti seksuālu,» pirms gājiena sacīja «GoTopless» Ņujorkas nodaļas vadītāja Reičela Džesija.

Meiteņu un sieviešu piespiešana pēc noteikta vecuma sasniegšanas piesegt krūtis kultivējot «kauna sajūtu», kas «nav veselīga prātam», norāda aktrise un modele Džesija.

Organizācijas kampaņai iedrošinājumu devusi pagājušogad iznākusī komēdija «Free the Nipple» un skandalozās dziedātājas Mailijas Sairesas publiskā krūšu atkailināšana, uzsver tās pārstāvji.

Svētdienas pasākuma bija aicināti piedalīties abu dzimumu pārstāvji. Tas notika dažas dienas pirms 95.gadadienas kopš balsstiesību piešķiršanas ASV sievietēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu