ASV nākamgad uzņems 5000 līdz 8000 sīriešu bēgļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV nākamgad plāno uzņemt 5000 līdz 8000 sīriešu bēgļu, pirmdien paziņoja amatpersonas.

ASV Valsts departamenta preses sekretārs Džons Kērbijs arī pavēstīja, ka ANO Bēgļu aģentūra vēlas pārsūtīt uz ASV 15 000 sīriešu bēgļu.

Decembrī Vašingtona ziņoja, ka uzņēmusi 9000 ANO pārsūtītos bēgļus.

Iepriekš ASV arī norādījušas, ka uzņems 1000 līdz 2000 sīriešu bēgļu šajā finanšu gadā un nākamajā viņu skaitu par dažiem tūkstošiem palielinās.

ASV kritizētas par to, ka tās nav uzņēmušas vairāk no četriem miljoniem bēgļu, kas pametuši kopš 2011.gada pilsoņu kara plosīto Sīriju.

Kērbijs apgalvoja, ka ASV ir līderes bēgļu uzņemšanā un ziedo līdzekļus bēgļu pārvietošanai, bet atzina, ka šis darbs nav par «panākumu rādītājiem».

«Tas, ko mēs patiešām esam apņēmušies, ir palīdzēt sekmēt tādas politiskas pārmaiņas Sīrijā, kas to padarītu par drošu vietu, kur Sīrijas iedzīvotājiem atgriezties, tostarp miljoniem, kuri patlaban meklē patvērumu Turcijā,» sacīja ASV valsts departamenta pārstāvis.

ASV humānajai palīdzībai tiem, kas kopš 2011.gada cieš no vardarbības Sīrijā, atvēlējušas četrus miljardus ASV dolāru.

ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Antonio Guterress sacījis, ka jūlijā Sīrijas bēgļu skaits pārsniedza četrus miljonus un gaidāms, ka tas līdz gada beigām pieaugs līdz 4,27 miljoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu