Vācija pārtrauc sūtīt Sīrijas bēgļus tur, no kurienes tie ieradušies ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija otrdien apstiprināja, ka tā pārtraukusi Sīrijas patvēruma meklētājus sūtīt atpakaļ uz tām valstīm, kurās tie sākotnēji ieradušies Eiropas Savienībā (ES), faktiski atsakoties no ES procedūras attiecībā uz lūgumiem pēc patvēruma.

«Dublinas procedūra: Mēs šobrīd to praksē neievērojam attiecībā uz Sīrijas pilsoņiem,» tviterī paziņoja Federālais migrācijas un bēgļu birojs.

ES pozitīvi novērtējusi Vācijas lēmumu, to dēvējot par «Eiropas solidaritātes soli».

«Komisijai tas nozīmē fakta atzīšanu, ka mēs nevaram atstāt dalībvalstis uz ārējām robežām vienas tikt galā ar lielo patvēruma meklētāju skaitu, kas patvērumu meklē Eiropā,» sacīja Eiropas Komisijas preses sekretāre Nataša Berto.

Atbilstoši tā dēvētajiem Dublinas noteikumiem pirmajai ES valstij, kurā ierodas patvēruma meklētājs, ir pienākums izskatīt pretendenta pieteikumu.

Praksē tas nozīmē, ka imigranti, kas pa jūras ceļiem ierodas Itālijā un Grieķijā, pārpludina tās ar prasībām piešķirt patvērumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu