Uz pārpildītiem kuģiem Vidusjūrā atrasti 55 nelegālo migrantu līķi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz pārpildītiem kuģiem ar nelegāliem migrantiem Vidusjūrā trešdien tika atrasti vismaz 55 cilvēku līķi, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

51 no šiem upuriem atrada Zviedrijas krasta apsardzes kuģa «Poseidon» apkalpe dreifējoša koka kuģa kravas nodalījumā Lībijas piekrastes tuvumā. Mediji ziņoja, ka upuri nosmakuši benzīna tvaikos.

Itālijas krasta apsardze, kas koordinē glābšanas darbus šajā rajonā, paziņoja, ka trešdien 10 operācijās ir izglābti apmēram 3000 migrantu, no kuriem vairāk nekā 500 uzņēmis «Poseidon».

Jau vēstīts, ka 15.augustā Itālijas karaflote atrada 19 nosmakušu migrantu līķus cilvēku kontrabandistu kuģa kravas nodalījumā. Izdzīvojušie vēlāk liecināja, ka upuri bijuši ieslēgti.

Šogad Vidusjūrā gājuši bojā vairāk nekā 2300 nelegālu migrantu, ar nedrošiem kuģiem un laivām mēģinot sasniegt Eiropu.

Labi laikapstākļi šonedēļ iedrošina cilvēku kontrabandistus sūtīt Vidusjūrā kuģus ar iespējami lielāku migrantu skaitu, kurus vairumā gadījumu uzņem Itālijas vai citu valstu kuģi un aizved uz Itālijas dienvidu ostām.

Itālijas krasta apsardze pagājušajā nedēļas nogalē koordinēja apmēram 5000 cilvēku izglābšanu. Itālijas ostās šogad ir nonākuši jau vairāk nekā 110 tūkstoši nelegālu migrantu, un Grieķijā ieradušies vairāk nekā 160 tūkstoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu