Nelegālo migrantu pieplūdums Ungārijā sasniedz jaunu dienas rekordu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijā no Serbijas trešdien ieradās 3241 nelegālais imigrants, kas ir jauns vienas dienas rekords, ceturtdien paziņoja policija.

Līdzšinējais rekords bija sasniegts otrdien, kad Ungārijā no Serbijas ieradās vairāk nekā 2500 nelegālo migrantu, tai skaitā 555 bērni.

Starp migrantiem, kas ieradās trešdien, bija gandrīz 700 bērnu.

Lielākā daļa šķērsoja robežu pie Reskes ciema valsts dienvidos.

Ungārija plāno 31.augustā pabeigt četrus metrus augstu dzeloņstiepļu žogu uz 175 kilometrus garās dienvidu robežas ar Serbiju, lai apturētu nelegālo migrantu pieplūdumu.

Pārrobežu dzelzceļa sliedes pie Reskes atrodas tajā robežas posmā, kur vēl nav uzcelts šis dzeloņstiepļu žogs.

Ungārijas policijas priekšnieks trešdien paziņoja, ka robežapsardze no 5.septembra tiks pastiprināta ar 2106 papildu policistiem.

Ungārijas valdošā partija «Fidesz» ir paziņojusi, kas apsver arī armijas nosūtīšanu migrantu pieplūduma apturēšanai. Pirms šā paziņojuma Ungārijas policija trešdien raidīja asaru gāzi uz apmēram 200 nelegāliem migrantiem, kas mēģināja izlauzties no patvēruma meklētāju izmitināšanas centra Reskes ciemā.

«Nelegālie migranti kļūst aizvien agresīvāki, mēs nevaram paciest Reskē notikušo, mēs nevaram pieņemt šo agresiju,» sacīja Ungārijas parlamenta Nacionālās drošības komitejas vadītāja vietnieks Silards Nēmets no partijas «Fidesz».

Par iespējamo armijas nosūtīšanu tiks debatēts parlamenta ārkārtas sesijā septembra sākumā. Tajā arī paredzēts balsojums par likumu, kas noteiktu kriminālatbildību par nelegālu robežas šķērsošanu un dzeloņstiepļu žoga bojāšanu uz robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu