ASV tiesa oficiāli piespriež mūža ieslodzījumu Kolorado kinoteātra šāvējam

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV tiesa trešdien oficiāli piesprieda mūža ieslodzījumu bez apžēlošanas tiesībām Džeimsam Holmsam, kurš 2012.gadā sarīkoja slaktiņu vienā no Kolorado štata kinoteātriem un noslepkavoja 12 cilvēkus.

Kā ziņots, augusta sākumā zvērinātie nespēja vienoties par nāvessoda piespriešanu 27 gadus vecajam Holmsam, kura advokāti uzstāja, ka bijušais neirozinātnes students esot garīgi slims un slaktiņa brīdī nav bijis pieskaitāms.

Daļa traģēdijā izdzīvojušo pauduši neapmierinātību ar zvērināto lēmumu, taču tiesnesis Karloss Seimurs juniors atzinīgi novērtēja piesēdētāju iejūtību, kas kontrastējusi ar apsūdzētā brutālo noziegumu.

«Ir gandrīz neiespējami aptvert, kā cilvēciska būtne ir spējīga uz šādu rīcību,» atzina tiesnesis.

Kā ziņots, 2012.gada 20.jūlijā Holmss jaunākās Betmena cikla filmas «Tumšais bruņinieks atgriežas» («The Dark Knight Rises») pusnakts pirmizrādes seansa laikā iegāja Denveras priekšpilsētas Auroras kinoteātrī un atklāja uguni uz skatītājiem, nogalinot 12 cilvēkus un 70 ievainojot.

Aizstāvība centās prāvas laikā pierādīt, ka Holmss uzbrukuma brīdī bijis nepieskaitāms, apgalvojot, ka viņam ir gara psihiskās saslimšanas vēsture un ka vēl neilgi pirms traģēdijas viņš vērsies pie ārsta pēc palīdzības.

Savukārt prokuratūra, atsaucoties uz Holmsa piezīmēm, kurās pedantiski atspoguļota uzbrukuma plānošana, uzstāja, ka viņš bijis pie apziņas un spriestspējīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu