Kaujās pie Mariupoles krituši pieci Ukrainas karavīri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaujās pie Ukrainas dienvidu pilsētas Mariupoles trešdienas vakarā ir krituši pieci Ukrainas karavīri, ceturtdien paziņoja brīvprātīgo bataljona «Donbass» preses dienests.

"Vakar (trešdien) vēlā vakarā pēc pretinieka darbību aktivizēšanās bataljona «Donbass» karavīri palīdzēja Ukrainas Bruņoto spēku 40.bataljonam Mariupoles aizstāvēšanā,» teikts bataljona preses dienesta paziņojumā sociālajā tīklā «Facebook».

"Saskaņā ar oficiāliem datiem vakardienas kauju gaitā Ukrainas Bruņotie spēki zaudēja četrus karavīrus. Bataljonam «Donbass» zaudējumu nav,» teikts šajā paziņojumā.

Organizācija «Mariupoles aizsardzība» pavēstīja sociālajā tīklā «Facebook», ka pagājušās diennakts laikā pretinieks 13 reizes apšaudījis Ukrainas spēku pozīcijas sektora «M» robežās. "Diemžēl vakardienas apšaužu rezultātā ir zaudējumi Ukrainas pusē. Informācija par tiem tiks sniegta vēlāk,» paziņoja «Mariupoles aizsardzība».

Pretterorisma operācijas preses centrs ceturtdien paziņoja, ka situācija šīs operācijas zonā Ukrainas austrumos trešdienas pēcpusdienā un vakarā būtiski saasinājās, un prokrieviskie separātisti, pārkāpjot Minskas vienošanās, lieto ieročus ar vairāk nekā 100 milimetru kalibru gar visu delimitācijas līniju.

Trešdienas gaitā nelikumīgie bruņotie formējumi pavisam 90 reizes pārkāpuši uguns pārtraukšanas režīmu. 14 reizes tika lietota artilērija, 31 reizi – mīnmetēji, un piecas reizes – tanki, kā arī vienreiz tika lietotas reaktīvās zalvju uguns sistēmas.

Ceturtdienas naktī separātistu kaujinieki turpināja ar artilēriju apšaudīt Bogdanovkas un Starognatovkas ciemus pie Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu