Islāma teroristi Anglijā izmanto studentu kredītus, lai plānotu terora aktus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radikālie teroristi plāno uzbrukumus, izmantojot viegli pieejamos aizņēmumus. Studējošā kredīti Lielbritānijā ir salīdzinoši viegli pieejami, un naudas izlietojumu neviens tā īsti nemaz neuzrauga. Kredīta saņēmējs naudu kontā varot saņemt pārdesmit minūšu laikā, raksta «Anglo Baltic News».

Augstā procentu likme pārlieku neuztrauc pašnāvniekus, kuri neplāno sagaidīt aizdevēja draudu zvanu. 75% Eiropas džihādistu uzbrukumi ir izmaksājuši mazāk kā 10 000 ASV dolāru katrs (6380 mārciņas), atklāj Karaliskais apvienoto pakalpojumu institūts.

7. jūlija terorakta izmaksas ir lēšamas aptuveni 8000 mārciņu apmērā, ieskaitot sagatavošanos ārpus valsts robežām. Pēdējā laikā arvien grūtāk ir pārskaitīt naudu no Eiropas uz Islāma valsts kontrolētajām Sīrijas, Irākas un Ēģiptes teritorijām, līdz ar to teroristiskie grupējumi ir vērsušies pie ātrajiem kredītiem, lai apmaksātu savus uzbrukumus.

Lielbritānijas studenti var saņemt studējošā kredītu līdz 8000 mārciņām gadā savā bankas kontā, bez jebkāda veida uzraudzības un pārbaudes,

kur un kādiem nolūkiem šī nauda tiek tērēta. Studiju kredīts tiek pārskaitīts universitātēm, bet studējošā kredīts ir paredzēts studentu ikdienas izdevumu segšanai studiju laikā.

Anglo Baltic News

Džihādistu studenti var saņemt studējošā kredītu un vēl papildus 5000 mārciņas, kas pieejamas no ātro kredītu aizdevējiem, un saņemt naudu savā bankas kontā 15 minūšu laikā.

Toms Kītidžs, Karaliskā apvienoto pakalpojumu institūta pārstāvis, apgalvo: «Protams, kredītu izsniedzējiem nav nekādas atbildības par to, kur šī nauda tiek tērēta, taču vajag apsvērt domu par šo līdzekļu kontrolēšanu. Piemēram, konkrētā summa tiktu ieskaitīta īpašās kartēs, kas atļauj naudu tērēt tikai noteiktās vietās. Ātro kredītu izmantošana vairs nav nekāda fantāzija.»

2012. gadā Londonas tiesas priekšā stājās grupējums, kas plānoja veikt uzbrukumu ar ātro kredītu palīdzību.

Skotlendjards ir atklājis vairākus gadījumus, kad džihādisti uzdevušies par studentiem, lai tiktu pie kārotā studējošā kredīta. Šā gada maijā ASV tiesa apcietinājusi divus Somālijas izcelsmes amerikāņus no Minesotas štata par studējošā kredīta izmantošanu biļešu iegādei, lai pievienotos islāmistu radikāļiem Tuvajos Austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu