Vācija mudina «Facebook» cenzēt rasistiskus ierakstus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija mudinājusi sociālo tīklu «Facebook» cenzēt rasistiskus ierakstus, savukārt sociālā tīkla vadība ceturtdien paziņoja, ka tā šādas bažas uztver ļoti nopietni.

Vācijā labējās un rasistu organizācijas, kas pārmet medijiem viņu viedokļu ignorēšanu, «Facebook» izveidojušas sazarotus tīklus ar daudziem «draugiem», kas, spiežot «patīk» pogu, atbalsta aizvainojošus paziņojumus par nelegālo imigrantu tūkstošu ierašanos Vācijā.

Tieslietu ministrs Heiko Māss nosūtījis vēstuli «Facebook» Vācijas un Eiropas vadībai, aicinot uz tikšanos 14.septembrī.

«»Facebook» lietotāji sūdzas, ka jūsu uzņēmums, par spīti konkrētām sūdzībām, iedarbīgi nenovērš rasistisku un ksenofobisku ierakstu un komentāru parādīšanos,» norādīja ministrs. Sociālā tīkla lietotāji bieži saņēmuši atbildes, ka komentāri nepārkāpj «Facebook» kopienas standartus.

«Facebook» pārstāve ziņu aģentūrai DPA atzina, ka tiksies ar ministru. Rasisms pavisam noteikti ir «Facebook» noteiktumu pārkāpums, viņa sacīja un piebilda: «Mēs aicinām cilvēkus neizmantot šo platformu naida runas izplatīšanai.»

Ministrs sacīja, ka atsevišķi komentāri, kurus viņš redzējis, atbilst Vācijas likuma par musināšanu pārkāpumu kritērijiem, kas cita starpā aizliedz arī apmelojošus izteikumus par etniskām grupām. Viņš norādīja, ka «Facebook» ir juridiski saistoši dzēst šādus izteikumus.

Atbilstoši Vācijas likumiem tīmekļa kopienām nav pienākums filtrēt ierakstus, tomēr tām ir jādzēš nelegālie materiāli, kad uz tiem ir vērsta uzņēmuma vadības uzmanība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu