Par Grieķijas pagaidu premjeri ieceļ Augstākās tiesas priekšsēdētāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas prezidents Prokops Pavlopuls ceturtdien iecēlis Augstākās tiesas priekšsēdētāju Vasiliku Tanu par premjerministri, kas valdību vadīs līdz ārkārtas vēlēšanām nākamajā mēnesī, paziņoja prezidenta kanceleja.

65 gadus vecā Tanu būs pirmā sieviete Grieķijas premjera amatā, kurā viņa stāsies ceturtdien, bet viņas valdības locekļi amata zvērestu dos piektdien, norādīts paziņojumā.

Grieķijas ārkārtas parlamenta vēlēšanu, kas būs piektās vēlēšanas sešu gadu laikā, datums prezidentam oficiāli ir jāpaziņo līdz nedēļas beigām, bet, visticamāk, vēlēšanas tiks organizētas 20.septembrī.

Līdzšinējais premjerministrs Aleksis Ciprs, kurš kopš janvāra vadīja kreisi noskaņoto valdību, trešdien paziņoja, ka nepieļauj iespēju vadīt nacionālās vienotības valdību, ja ārkārtas vēlēšanās neiegūs pārliecinošu vairākumu.

Ciprs ārkārtas vēlēšanas izsludināja un no amata atkāpās pagājušajā nedēļā pēc tam, kad daļa parlamenta deputātu no Cipra pārstāvētās valdošās partijas «Radikāli kreiso koalīcija» (SYRIZA) nostājās pret premjerministru balsojumos par 86 miljardu eiro lielās starptautiskās palīdzības programmas apstiprināšanu un nepieciešamo reformu programmām, kas paredz būtisku izdevumu samazinājumu un nodokļu kāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu