Apšaudē uz Pakistānas un Indijas robežas nogalināti vismaz 10 civilisti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apšaudē starp Indijas un Pakistānas armijām pie abu pušu neatzītās robežas piektdien nogalinātas vismaz desmit civilpersonas, bet vairāk nekā 50 guvušas ievainojumus, ziņo amatpersonas.

Seši cilvēki gājuši bojā Siālkotā, kas atrodas Pakistānas Pendžābas provincē, kamēr Indijas valdījumā esošajā Kašmīras daļā nogalināti vismaz četri ciematu iedzīvotāji.

Kāda augsta ranga Pakistānas drošības dienestu amatpersona aģentūrai AFP pastāstīja, ka Indijas puse esot atklājusi uguni ap plkst.3 (plkst.1 pēc Latvijas laika) un ar pārtraukumiem turpinājusi apšaudi visu rītu.

Pakistānas armijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka 46 civiliedzīvotāji guvuši ievainojumus, tostarp 22 sievietes.

Tikmēr Indijas Robežas drošības spēku (BSF) pārstāvis apgalvoja, ka neizprovocētu mīnmetēju uguni atklājuši pakistānieši.

Cits BSF pārstāvis AFP pastāstīja, ka apšaudīti vismaz desmit Indijas robežposteņi un vairāki ciemati. Apšaudēs 16 cilvēki guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu