Cenu kāpums mazina Putina popularitāti Krievijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas iedzīvotāju bažas par augošajām cenām mazinājušas prezidenta Vladimira Putina reitingu, tomēr tas joprojām ir ārkārtīgi augsts, piektdien raksta izdevums «Vedomosti».

Sabiedriskās domas fonda aptaujā noskaidrots, ka par Putinu augustā balsotu 72% Krievijas pilsoņu, kamēr maijā tādu bija 76%.

Savukārt Levadas centra aptauja liecina, ka Putina darbību augustā atbalstīja 83% krievu, bet maijā - 89%, kas bija līdz šim visaugstākais fiksētais Kremļa saimnieka popularitātes līmenis.

Laikraksts citējis ekspertus, kuri izteikušies, ka kritumu izraisījusi neapmierinātība ar cenām, jo pacelti vairāki regulējamo pakalpojumu tarifi, tostarp komunālo pakalpojumu un sabiedriskā transporta cenas.

Saskaņā ar Levadas centra aptaujām Putina atbalsta reitings 2013.gada novembrī bija 61%, kas ir zemākais kopš 2000.gada, kad Putins pirmoreiz tika ievēlēts par prezidentu. Pagājušajā gadā tas pārsniedza 80% līmeni.

Putina popularitāte joprojām ir ārkārtīgi augsta gan vēsturiskā, gan starptautiskā ziņā. To veicinājusi viņa reakcija uz sacelšanos Ukrainā, Krimas aneksija un pretrietumnieciskā retorika, kas izraisījusi krievu nacionālisma vilni.

Tikmēr inflācija Krievijā jūlijā bija 15,6%. Martā tā sasniedza augstāko līmeni pēdējos 13 gados - 16,9%. To izraisīja rubļa vērtības kritums pēc naftas cenu samazināšanās un Rietumu sankcijas, kas tika ieviestas pēc iebrukuma Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu