Pie Lībijas krastiem apgāzušās divas laivas ar 500 imigrantiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lībijas piekrastē, kur ceturtdien avarēja divas nelegālo imigrantu laivas, no ūdens izcelti un izskaloti aptuveni 200 upuru līķu, piektdien pavēstīja Lībijas krasta apsardzes amatpersona. «Mēs cenšamies noteikt galīgo līķu skaitu, un es uzskatu, ka tas šobrīd ir pārsniedzis 200,» piektdien sacīja amatpersona.

«Mēs no jūras rīta pusē izcēlām daudzus jaunus līķus, citi ir izskaloti krastā, arī bērni,» viņš piebilda.

Slimnīcās nogādāti Sīrijas, Bangladešas un Āfrikas valstu imigrantu līķi, vēsta vietējais medijs «Akhbar Libya 24».

Pirmā laiva, kurā bijuši aptuveni 50 cilvēku, signalizējusi par problēmām ceturtdien. Otrā laiva, kurā bijuši aptuveni 400 pasažieru, nogrimusi vēlāk. Itālijas krasta apsardze, kas koordinē glābšanas operācijas Lībijas piekrastē, atzina, ka nav saņēmusi nekādus trauksmes signālus.

«Mēs joprojām gaidām vairāk detaļu, bet esam noskaidrojuši, ka vienā no divām laivām bija aptuveni 400 imigranti. 100 jau ir izglābti, viņu vidū ir deviņas sievietes un divas meitenes,» sacīja Starptautiskās Migrācijas organizācijas Lībijas misijas vadītājs Otmans Belbeisi.

Lībijas varasiestādes «paredz, ka šodien tās saņems vēl 150 citus izdzīvojušos. Pārējie cilvēki ir pazuduši jūrā», sacīja Belbeisi.

Šogad, mēģinot šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā, gājuši bojā jau vairāk nekā 2500 imigrantu, Ženēvā paziņoja ANO bēgļu aģentūras (UNHCR) preses sekretāre Melisa Fleminga. Šajā pašā laika posmā 310 000 ir izdevies veiksmīgi šķērsot Vidusjūru. 200 000 nokļuvuši Grieķijā, 110 000 - Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu