Laikraksts: Belfāstas narkotiku tirgu kontrolē Latvijas un Lietuvas krievu grupējums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļīrijas galvaspilsētas Belfāstas narkotiku tirgu savā kontrolē pārņēmis Latvijas un Lietuvas krievu grupējums, atkarojot to protestantu paramilitārajai organizācijai «Olsteras Brīvprātīgie spēki» (UVF), vēsta laikraksts «Sunday World».

Grupējums vietējā tirgū tiek dēvēts par «krieviem» un galvenokārt to veido Latvijas un Lietuvas valstspiederīgie.

«Krievu» grupējums Belfāstā specializējas augstas kvalitātes kokaīna, heroīna un metamfetamīna izplatīšanā, kā arī nodarbojas ar vērienīga cilvēku tirdzniecības un prostitūcijas tīkla organizēšanu.

Iepriekš grupējums bāzējies Dublinā, taču pirms diviem gadiem sācis pārņemt narkotiku tirgu Belfāstā.

Kā laikrakstam «Sunday World» pavēstīja avoti UVF, «krievu» grupējums pārņēmis kontroli gandrīz visā narkotiku tirgū Belfāstā un tas radījis bīstamu konfliktsituāciju pilsētā.

Grupējums arī Belfāstā iegādājas mājas, kurās tiek ierīkoti bordeļi. Daudzas no sievietēm, kas strādā bordeļos, seksa industrijā iesaistītas piespiedu kārtā.

Īrijas policijai pagaidām nav izdevies gūt būtiskus panākumus cīņā ar grupējumu. Šogad notiesāti divi grupējuma dalībnieki, Lietuvas valstspiederīgais Gints Vengalis un Romāns Mihailovs, kam piespriests cietumsods par narkotiku glabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu