Vācijas policija padzen pret imigrantiem noskaņotos protestētājus no Heidenavas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas policija piektdienas vakarā padzina pret imigrantiem noskaņotos demonstrantus no Heidenavas, kur pagājušās nedēļas nogalē neonacistiskās Nacionāldemokrātiskās partijas (NPD) organizētie protesti izvērtās vardarbībā.

Policija, izmantojot tiesas apstiprināto pulcēšanās aizliegumu, izklīdināja demonstrantus, kas bija sapulcējušies pie jaunatklātās patvēruma meklētāju mītnes, kur varasiestādes izvietojušas aptuveni 600 nelegālos imigrantu.

Protestētājus ielenca desmit policijas autofurgoni, un pēc tam tika noskaidrota katra demonstranta personība. Viņi tika arī nofotografēti, bet pēc tam tiem tika dots rīkojums pamest patvēruma meklētāju mītnes apkārtni.

Tajā pašā laikā, kamēr Saksijas federālās zemes varasiestādes stīvējās ar tiesām par jau iepriekš noteikto pulcēšanās aizliegumu Heidenavas patvēruma meklētāju mītnes teritorijā pulcējās bēgļu atbalstītāji, kas sarīkoja simboliskus imigrantu uzņemšanas svētkus.

Nelegālajiem imigrantiem tika piedāvāti grilēti ēdienu un dota iespēja noklausīties koncertu. Bērnu izklaidei bija uzsliets arī piepūšamais batuts viduslaiku pils veidolā.

Kā ziņots, vēlu piektdienas vakarā Saksijas augstākā administratīvā tiesa galu galā tomēr atstāja spēkā Heidenavā noteikto pulcēšanās aizliegumu, kas darbosies līdz pirmdienas rītam.

Starp tiem, kas bija ieradušies uz patvēruma meklētāju sagaidīšanas spēkiem, bija arī Vācijas «zaļo» līderis Čems Ezdemirs, kas sen iestājies par liberālāku imigrācijas politiku.

Uz īsu brīdi ieradās arī Saksijas iekšlietu ministrs Markuss Ulbihs, kas pārstāv kancleres Angelas Merkeles vadītos kristīgos demokrātus (CDU). Klātesošie kreisie ekstrēmisti viņu sagaidīja ar svilpieniem, jo, viņuprāt, ministra reakcija uz galēji labējo organizētajām demonstrācijām viņš esot reaģējis neviennozīmīgi.

Tikmēr Saksijas zemes premjerministrs Stanislavs Tillihs sestdien publicētajā intervijā tabloīdam «Bild» paziņojis, ka Saksija «apņēmīgi vērsīsies» pret labējiem ekstrēmistiem, kas esot tikai margināla grupa citādi «pasaulei atvērtajā» sabiedrībā.

Tillihs pauda atvieglojumu, ka patvēruma meklētāju uzņemšanas svētki notikuši bez vērā ņemamiem incidentiem. Tomēr viņš uzsvēra, ka Saksijas policija miera saglabāšanai pielikusi visus tās rīcībā esošos spēkus un nebūtu iztikusi bez citu federālo zemju palīdzības.

Vācijas Iekšlietu ministrija piektdien paziņoja, ka atbalsta sniegšanai vietējām varasiestādēm uz Heidenavu tiks nosūtīti arī federālās policijas spēki.

Tikmēr kreiso ekstrēmistu grupējumi sestdien plāno imigrantu atbalsta demonstrāciju Saksijas galvaspilsētā Drēzdenē, kuras pievārtē atrodas Heidenava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu