Negadījumā papīrfabrikā Ķīnā septiņi bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņi darbinieki gājuši bojā un divi ievainoti pēc tam, kad nonāca saskarē ar indīgām gāzēm papīra fabrikā Ķīnas centrālajā daļā, sestdien paziņoja vietējās varas iestādes, informējot par jaunāko negadījumu, kurā iesaistītas bīstamas ķimikālijas, ar upuriem šajā valstī.

Negadījums notika piektdien, kad darbinieks tīrīšanas darbu laikā iekrita baseinā, kurā atradās indīgie papīra celulozes atkritumi, paziņoja Huņaņas provinces Aņsjanas apriņķa pašvaldība. Viņa kolēģi steidzās cietušajam palīdzēt, bet nonāca indīgo gāzu ietekmē, piebilsts paziņojumā.

Negadījums noticis Ķīnas nesenajā vēsturē lielākajam rūpnieciskajam negadījumam - plašiem sprādzieniem noliktavā, kurā atradās toksiskas ķimikālijas, valsts ziemeļaustrumu pilsētā Tjaņdziņā, kuros gājuši bojā vismaz 145 cilvēki.

Policija ir aizturējusi 11 vietējās amatpersonas un kompānijas vadības pārstāvjus, kā arī vairākus desmitus iesaistītās kompānijas darbinieku. Pēc 12.augustā notikušās traģēdijas visā Ķīnā sāktas drošības pārbaudes, jo īpaši uzmanību pievēršot bīstamo ķimikāliju uzglabāšanai.

Visas valdības amatpersonas ir apsūdzētas par pienākumu nevērīgu pildīšanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Izmeklēšana norāda uz trūkumiem rūpniecības drošības un toksisko vielu uzglabāšanas noteikumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu