Austrijā atrod vēl vienu kravas automašīnu ar migrantiem; trīs bērni hospitalizēti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijas policija sestdien paziņoja, ka ir pārtverta vēl viena kravas automašīna, kurā atradās 26 migranti, un trīs bērni ir nogādāti slimnīcā.

«Trīs mazi bērni bija jānogādā slimnīcā,» paziņoja vietējā policija, paskaidrojot, ka bērnu veselības stāvoklis ir ārkārtīgi slikts. «Ārsti teica, ka viņiem tiek ārstēta smaga organisma atūdeņošanās,» piebilsts policijas paziņojumā.

«Ja brauciens būtu turpinājies, situācija, visticamāk, kļūtu kritiska,» paziņoja Augšaustrijas federatīvās zemes policijas preses dienests.

Automašīnā, kuru policija pēc pakaļdzīšanās apturēja, atradās 26 «nelegāli ārvalstnieki» no Sīrijas, Bangladešas un Afganistānas, kas teica, ka vēlas nokļūt Vācijā, informēja policija.

Incidents piektdienas rītā noticis netālu no Braunavas pie Innas, kas atrodas pie Vācijas robežas. Automašīnas vadītājs - Rumānijas pilsonis -, kurš atteicās apturēt automašīnu kārtējai pārbaudei, ir aizturēts.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pamestā kravas automašīnā Austrijā pie autoceļa netālu no Ungārijas robežas tika atrastas 71 migranta mirstīgās atliekas.

Austrijā tiek veikta upuru autopsija, bet policija uzskata, ka migranti, kas, visticamāk, bija no Sīrijas, ir nosmakuši gaisa trūkuma dēļ un bija miruši līdz divām dienām pirms automašīnas atrašanas. Automašīnu ievēroja ceļa uzturēšanas darbinieki.

Austrija robežojas ar Ungāriju, kurā vairāk nekā 140 tūkstošu migrantu šogad ir ieradušies no Serbijas. Lielākā daļa šo migrantu tālāk caur Austriju vēlas nonākt Rietumeiropas valstīs, piemēram, Vācijā un Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu