Simtiem vāciešu Drēzdenē pauž atbalstu bēgļu uzņemšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā simtiem cilvēku sestdien izgājuši Drēzdenes ielās, lai paustu atbalstu bēgļu uzņemšanai.

Demonstranti devās gājienā pa pilsētas ielām, aicinot novērst grautiņus un nepieļaut vardarbību pret imigrantiem, kas pēdējā laikā raksturo reģionā notikušos protestus.

Saskaņā ar policijas aplēsēm demonstrācijā piedalījās aptuveni 1000 cilvēku, savukārt demonstrācijas organizētāji ziņoja, ka dalībnieku skaists sasniedzis 5000.

Drēzdene - Saksijas federālās zemes galvaspilsēta - ir Vācijas antiislamizācijas kustības PEGIDA centrs. Saksiju pēdējā laikā satricinājusi virkne protestu pret imigrantiem, un valdība piektdien paziņoja, ka nosūtīs policijas papildspēkus uz Saksiju.

«Mēs esam šeit, jo tas, kas notiek Vācijā, sevišķi Saksijā, ir neizturami,» sacīja kāda skolotāja, kura sestdien piedalījās gājienā bēgļu atbalstam.

«Naids pret bēgļiem, kuri dzīvo šeit, jo vairs nevar dzīvot mājās, jo pārdzīvojuši karu (..), tam nebūtu jānotiek bagātā valstī,» viņa piebilda.

Pēc demonstrācijas vairāki simti cilvēku devās uz netālo Heidenavu, kur protesti pret jauno patvēruma meklētāju mītni šomēnes izvērtās vardarbībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu