Ēģiptes parlamenta vēlēšanas notiks no 17.oktobra līdz 2.decembrim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes parlamenta vēlēšanas, kuru rīkošana ilgi bija atlikta, notiks no 17.oktobra līdz 2.decembrim, svētdienas vakarā paziņoja vēlēšanu komisijas vadītājs Aimans Abass.

Tās būs pirmās parlamenta vēlēšanas, kopš tagadējais Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi 2013.gada jūlijā kā armijas vadītājs gāza prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi un sāka represijas pret islāmisko opozīciju.

Jaunais parlaments ar 568 deputātiem sāks strādāt pirms gada beigām.

Līdz šim pēdējās parlamenta vēlēšanās 2011.gadā uzvarēja Mursi pārstāvētā islāmistu kustība «Musulmaņu brālība», kas pēc viņa gāšanas tika aizliegta.

Ir gaidāms, ka tagad parlamenta vēlēšanās uzvarēs Sisi lojālie politiskie spēki.

Parlamenta vēlēšanas sākotnēji bija paredzētas 2014.gada sākumā, bet tika atliktas juridisku iemeslu dēļ, jo cilvēktiesību organizācijas bija neapmierinātas ar represijām pret islāmisko opozīciju.

Vēlāk tās bija paredzētas šā gada martā, bet tiesa tās atlika juridisku šķēršļu dēļ. Tā pati tiesa bija atlaidusi pēc 2011.gada sacelšanās ievēlēto parlamentu, kurā dominēja islāmisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu