Ungārija sašutusi: Francija kritizē «neeiropeisko» žogu pret imigrantiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārija svētdienas vakarā atbildēja uz Francijas ārlietu ministra Lorāna Fabiusa kritiskajiem izteikumiem par Ungārijas būvēto žogu nelegālo migrantu pieplūduma apturēšanai, apsūdzot viņu «šokējošu un nepamatotu» spriedumu izteikšanā.

Fabiuss intervijā Francijas radiostacijai «Europe 1» pirmdienas rītā sacīja, ka ar Ungārijas būvēto žogu uz 175 kilometrus garās robežas ar Serbiju «netiek respektētas Eiropas kopīgās vērtības».

Fabiuss arī nosauca par «skandalozu» to, ka «zināms skaits Eiropas valstu, sevišķi austrumos, nepieņem kvotas» nelegālo migrantu sadalei, kuras šogad ierosināja Eiropas Komisija. Viņš gan nenosauca konkrētas valstis.

"Šokējošu un nepamatotu spriedumu vietā vajadzētu koncentrēties uz kopīgu risinājumu atrašanu Eiropai,» paziņoja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto.

Viņš piebilda, ka Francijas vēstniecības pārstāvis pirmdien tiks izsaukts uz Ungārijas Ārlietu ministriju saistībā ar Fabiusa izteikumiem.

«Izrādās, ka zināmi cilvēki Eiropā vēl arvien nespēj saprast, kādam pārsteidzošam un dramatiskam spiedienam ir pakļauta Ungārija migrācijas caur Balkānu rietumiem apstākļos,» sacīja Sijārto.

«Labs eiropietis ir tas, kurš ievēro Eiropas noteikumus,» teica Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas dalībvalsts Ungārijas ārlietu ministrs.

«Šengenas noteikumi skaidri nosaka visām ES dalībvalstīm saistības aizsargāt savas robežas un ES ārējās robežas. Ungārija to dara un tādējādi arī pilda savas saistības pret savienību (ES),» uzsvēra Sijārto.

Ungārijas armija nedēļas nogalē pabeidza skandalozi vērtētās dzeloņstiepļu barjeras izveidošanu gar Serbijas robežu. Ungārija arī būvē četrus metrus augstu žogu gar šo robežu un plāno pastiprināt sodus par nelegālu ierašanos valstī.

Ungārija šādi rīkojas laikā, kad tai jātiek galā ar rekordlielu migrantu skaitu, kas mēģina šķērsot šo valsti, lai nokļūtu turīgākās ES dalībvalstīs Rietumeiropā.

Ungārijā šogad jau ieradušies gandrīz 150 tūkstoši nelegālu migrantu, tai skaitā 50 tūkstoši augustā vien, kas lielākoties iekļuvuši valstī no Serbijas teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu