Francijas jūrnieki izbeidz Kalē ostas blokādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Protestējoši Francijas jūrnieki pirmdienas rītā izbeidza Kalē ostas blokādi valsts ziemeļos, kuras dēļ nedēļas nogalē tūkstošiem pasažieru nevarēja ar prāmjiem šķērsot Lamanša šaurumu.

Bankrotējušās firmas «Scop SeaFrance» jūrnieki, kas svētdien ar glābšanas laivām bloķēja ostu, tagad runās ar valdības ierēdņiem, paziņoja arodbiedrības augsta ranga pārstāvis Ēriks Verkurtrs.

«Es atcēlu blokādi, jo [Padekalē departamenta] prefekts atļāva mums izkraut «SeaFrance» piederošo aprīkojumu,» sacīja Verkurtrs.

Vietējās varas iestādes un prāmju kompānijas P&O un DFDS apstiprināja, ka blokāde ir beigusies.

Jūras satiksme Kalē ostā tika apturēta apmēram pulksten 19.30 (20.30 pēc Latvijas laika) svētdien «drošības apsvērumu» dēļ, kad ostas ūdeņos iebrauca divas glābšanas laivas ar aptuveni 25 jūrniekiem.

Prāmju maršruts no Anglijas pilsētas Duvras uz Kalē ir viens no noslogotākajiem Eiropā. Pagājušajā nedēļas nogalē sakarā ar garām brīvdienām Lielbritānijā tas bija sevišķi noslogots ar britu atpūtniekiem, kas vēlējās brīvdienas pavadīt kontinentālajā Eiropā.

«Scop SeaFrance» darbinieki mēnešiem ilgi ir protestējuši pret plāniem pārdot dažus no šīs firmas prāmjiem Dānijas kompānijai DFDS, baidoties par simtiem darbavietu zaudēšanu.

Kalē pēdējā laikā ir kļuvusi bēdīgi slavena ar simtiem migrantu, kas mēģina no turienes nelegāli nokļūt Lielbritānijā pa Lamanša tuneli.

Francijas premjerministrs Maniels Valss pirmdien kopā ar diviem Eiropas Savienības (ES) komisāriem apmeklēs Kalē, lai apspriestu migrantu jautājumu.

Blokādes dēļ P&O svētdien bija spiesta novirzīt prāmjus uz Buloņas ostu, savukārt DFDS nosūtīja savus prāmjus uz Denkerkas ostu. Vairāki P&P prāmji tomēr palika Duvras ostā, gaidot iespēju doties uz Kalē.

Jūlijā streikojoši prāmju darbinieki bloķēja Kalē trīs dienas pēc kārtas.

Šomēnes streika dēļ tika atcelti «Eurostar» vilcienu braucieni starp Franciju un Lielbritāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu