Austrālija mudina Eiropu uzbrukt «Islāma valstij», lai apturētu bēgļu plūsmu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa mudinājusi Eiropas valstis veikt uzlidojumus teroristu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijā un Irākā, lai apturētu bēgļu krīzi, kas apņēmusi Eiropu.

Eiropas valstis varētu palīdzēt izbeigt šo «globālo proporciju krīzi», bombardējot «Islāma valsts» teroristus, kas iznīcina nācijas un rada iedzīvotāju masveida bēgšanu, intervijā, kas pirmdien publicēta laikrakstā «The Australian», sacīja ministre.

«Valstis, kas robežojas ar Sīriju un Irāku, - Libāna, Jordānija un citas - uzņēmušās nastu - cilvēku miljonus, kas bēg viņu robežās un tad uz Eiropu,» sacīja Bišopa. «Tāpēc uzskatu, ka eiropiešiem ir jāiesaistās uzlidojumu koalīcijā un centienos Sīrijā un Irākā.»

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājuši arī radikāļu bruņotie formējumi Lībijā un Ēģiptē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu