Alkohola pārdošanas apmērs Lietuvā desmit gadu zemākajā līmenī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Alkoholisko dzērienu pārdošana Lietuvā šā gada pirmajā pusē nokritusies līdz desmit gadu zemākajam līmenim, vēstīja biznesa laikraksts «Verslo žinios», norādot, ka legālā alkohola tirgus Lietuvā salīdzinājumā ar pirmskrīzes laiku 2007.gadā ir sarucis par 23%.

Eksperti norāda, ka Lietuvas iedzīvotāji pieņemot Rietumu kultūru, dabisko vīnu tirgus, visticamāk, pieaugs stabilā līmenī, bet stipro alkoholisko dzērienu tirgum vajadzētu samazināties, vēstīja laikraksts.

«Alkoholisko dzērienu patēriņš Lietuvā sarūk un oficiālo reģistrētā alkoholisko dzērienu tirdzniecība Lietuvā ir būtiski zemāka nekā pirmskrīzes gados,» sarunā ar «Verslo žinios» teicis vīna ražotāja «Anykščiu vynas» ģenerāldirektors Audris Zuzevičs.

«Vienīgais izņēmums ir vīns. Dabisko vīnu pārdošanas pieaugums ir gandrīz katru gadu. Alus ir otrajā vietā visstabilāko alkoholisko dzērienu sarakstā. Alus patēriņš pēdējo desmit gadu laikā ir samazinājies vien nedaudz - gandrīz tikpat, cik ir samazinājies iedzīvotāju skaits,» viņš klāstīja.

Baltijas dzērienu rūpniecības alianses (ABBI) dati liecina, ka tirdzniecības vietējā tirgū kritumu kompensē eksporta pieaugums, vēstīja «Lietuvos žinios».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu