Ņemcova meitai ieteikts nemeklēt slepkavības pasūtītājus Čečenijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nogalinātā Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova meitai Žannai Ņemcovai kāds politiķa līdzgaitnieks ieteicis «neuzpūst» tēva slepkavības lietu un nemeklēt Čečenijā slepkavības pasūtītājus, atsaucoties uz avotu, kas ir pazīstams ar situāciju, pirmdien vēsta tīmekļa izdevums «Rosbalt».

«Meitenei bijusi visai nepatīkama saruna ar kādu bijušo Borisa Ņemcova līdzgaitnieku, kurš tagad vada lielu valsts uzņēmumu. Viņš ieteicis viņai būt mierā ar to, ka aiz restēm atrodas domājamie politiķa slepkavības izpildītāji, «nespiest uz izmeklētājiem» un «neuzpūst» medijos tēmu par to, ka ir slepkavības «pasūtītāji», kas atrodas Čečenijas republikā,» vēsta izdevums.

Žanna Ņemcova pat necer, ka Krievijā tiks noskaidroti tēva slepkavības pasūtītāji, tāpēc apņēmusies panākt slepkavības starptautisku izmeklēšanu, ko veiktu īpaša komisija Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā vai ANO, sacījis avots.

Žanna Ņemcova tiesā iesniegusi sūdzību par izmeklētāju atteikšanos viņas tēva slepkavības lietā nopratināt Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, šomēnes sacīja viņas advokāts Vadims Prohorovs.

Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Ņemcova slepkavības lietā ir arestēti pieci cilvēki, arī bijušais Čečenijas Iekšlietu ministrijas bataljona «Sever» karotājs Zaurs Dadajevs. Izmeklētāji uzskata, ka Dadajevs ir tiešais slepkavības izpildītājs.

Kadirovs sacījis, ka bijis satriekts par Dadajeva arestu, kurš bijis «viens no drosmīgākajiem un vērtīgākajiem pulka karavīriem».

Saistībā ar Ņemcova slepkavību federālajā meklēšanā izsludināts bijušais bataljona «Sever» virsnieks Ruslans Geremejevs.

Laikraksts «Novaja Gazeta» šomēnes ziņoja, ka Geremejevs pametis Krieviju konspiratīvas čečenu delegācijas sastāvā, kas martā izlidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu