Singapūra atcēlusi aizliegumu valstī iebraukt ar HIV inficētiem cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Singapūra pirmdien paziņoja, ka ir atcēlusi aizliegumu iebraukt valstī cilvēkiem, kuri inficēti ar cilvēku imūndeficīta vīrusu (HIV), bet viņu uzturēšanās laiks tiks ierobežots ar trim mēnešiem.

Veselības ministrija informēja, ka aizliegums tika atcelts 1.aprīlī, ņemot vērā to, ka vairāk nekā 5000 Singapūras iedzīvotāju jau ir inficēti ar HIV un ir pieejama efektīva ārstēšana.

Trīs mēnešu uzturēšanās ierobežojums noteikts ar mērķi novērst ārzemnieku ilgstošu uzturēšanos, kuras mērķis varētu būt darba meklēšana vai tur studējoša bērna pavadīšana.

«HIV pozitīvu ārzemnieku repatriācijas un pastāvīgas iekļaušanas melnajā sarakstā politika tika ieteikta astoņdesmito gadu beigās, kad šī slimība bija jauna un nāvējoša un nebija pieejama efektīva ārstēšana,» paskaidroja Veselības ministrijas preses sekretārs.

HIV uzbrūk cilvēka imūnsistēmai, apgrūtinot organisma spēju pretoties infekcijām. Iegūtais imūndeficīta sindroms (AIDS) ir HIV infekcijas beigu stadija.

Singapūras īslaicīgiem apmeklētājiem ir jāiegūst sociālas vizītes caurlaide, kas ir derīga divas līdz četras nedēļas un var tikt pagarināta uz laiku līdz trim mēnešiem. Tās ieguvējiem nav atļauts strādāt Singapūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu