Kremlis saniknots: Norvēģijas TV jaunā seriālā fantazē, cik traka būtu pasaule pēc Krievijas iebrukuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maskava paudusi sašutumu par jaunu TV seriālu Norvēģijā, kurā tiek fantazēts un lēsts, kāda būtu dzīve pēc tam, kad šajā skandināvu valstī iebruktu Krievija. Pie tam šādu «šaušalīgu iespēju» plānots apspēlēt 10 sēriju garumā, raksta «Daily Mail».

TV drāma «Occupied» pirmizrādi piedzīvos 4. oktobrī.

Tās veidotāji radījuši fantastikas drāmu, apspēlējot iespēju, ka varu pārņem radikāli vides aktīvisti un tiek iesaldēta Norvēģijas naftas un gāzes industrija. Ar mērķi naftas ieguvi atjaunot visu šo notikumu attīstības gaitā pēc slepenas vienošanās noslēgšanas ar Eiropas Savienību valstī iebrūk Krievija.

Kremļa pārstāvji nākuši klajā ar asu seriāla demonstrēšanas nosodījumu, norādot, ka ar tā palīdzību skatītāji tikšot baidīti ar patiesībā neeksistējošiem draudiem no austrumiem.

Savukārt TV2 seriāla veidotājs Kristofers Hogs uzsvēris, ka Krievijas iebildumi ir nevietā - filma pirmkārt esot «par Norvēģiju un norvēģiem, nevis par Krieviju un krieviem». Pie tam viņš pauda neizpratni par to, ka Krievija jauc mākslinieciskās izpausmes un politiku.

Jaunā TV šova publicitātes plakāts
Jaunā TV šova publicitātes plakāts Foto: Publicitātes foto

«Esmu pārsteigts par tādu reakciju. Tā acīmredzami ir fikcija, to var redzēt ikviens,» teica Hogs, piebilstot, ka Krievijas vēstniecība par filmas plāniem saņēmusi informāciju jau pirms trīs gadiem.

«Tā ir aizraujoša raksturu drāma par cilvēkiem, kuri saskaras ar lielu spiedienu,» viņš teica, uzsverot, ka mērķis nekādā veidā neesot atspoguļot reālo ģeopolitisko situāciju.

Krievija pauž nožēlu

Savukārt Krievijas vēstnieks Norvēģijā Vjačeslavs Pavlovskis pauda nožēlu, ka Krievijai filmā «iedalīta agresora loma».

«Sliktākajās Aukstā kara tradīcijās šis šovs grib iebaidīt norvēģu skatītājus ar neeksistējošiem draudiem no austrumiem,» viņš teica.

«Occupied» ir dārgākā TV drāma Norvēģijas televīzijas vēsturē, tā veidotājiem izmaksājot vairāk nekā 9,6 miljonus eiro, un tiesības to retranslēt jau nopirkušas arī vairākas citas Eiropas valstis.

Norvēģijas un Krievijas attiecības, līdzīgi kā citviet Eiropā, krasi pasliktinājās pēc Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu