Arī Austrija sāk sargāt valsti no imigrantiem: pastiprina kontroli pie Ungārijas robežas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrija ir pastiprinājusi kontroli uz autoceļiem pie Ungārijas robežas pēc tam, kad šajā rajonā pagājušonedēļ tika atrasta pamesta kravas automašīna ar 71 nelegāla migranta līķi tajā, pirmdien paziņoja policijas preses sekretārs.

Satiksmes kontroles pasākumi no svētdienas vakara ir pastiprināti Burgenlandes federālajā zemē un tiks īstenoti ciešā sadarbībā ar Ungārijas, Slovākijas un Vācijas varas iestādēm.

«Galvenais mērķis ir vērsties pret [cilvēku] kontrabandistu bandām. Šeit notiekošais ir kontrole, ko veic satiksmes policija un drošības spēki, – tā nav robežas kontrole,» teica policijas preses sekretārs Helmuts Marbans.

Mēģinot notvert cilvēku kontrabandistus, policija aptur katru kravas automašīnu, mikroautobusu un automobili.

Drīz pēc šo kontroles pasākumu sākšanas svētdien pulksten 20.30 (21.30 pēc Latvijas laika) policisti atrada 12 migrantus – deviņus pieaugušos un trīs bērnus – mikroautobusā ar Francijas numurzīmēm.

Tiek uzskatīts, ka šie migranti lielākoties ir no Sīrijas. Mikroautobusa vadītājs, kura pavalstniecība vēl nav noskaidrota, tika aizturēts.

Jaunās drošības pārbaudes izraisīja milzīga satiksmes sastrēguma rašanos pirmdienas naktī. Līdz pirmdienas rītam uz automaģistrāles M1, kas savieno Budapeštu un Vīni, izveidojās mašīnu rindas līdz 30 kilometru garumā, ziņoja Ungārijas mediji.

Ungārija ir kļuvusi par tranzītvalsti rekordlielam migrantu skaitam, kas mēģina to šķērsot, lai nokļūtu turīgākās ES dalībvalstīs Rietumeiropā. Šogad Ungārijā no Serbijas teritorijas ieradušies vairāk nekā 140 tūkstoši migrantu.

Tā kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts Ungārija ir arī Šengenas zonā, no turienes nokļūt citās šīs zonas valstīs ir bijis relatīvi viegli.

Daudzi no Austrijā aizturētajiem migrantiem ir ieradušies tur no Ungārijas, kur cilvēku kontrabandisti sabāzuši viņus automašīnās, solot aizvest uz turīgām ES valstīm – kā Vāciju vai Zviedriju.

Domājams, ka Austrijas pastiprinātā robežapsardze un drošības pārbaudes uz ceļiem ievērojami apgrūtinās nelegālu ieceļošanu šai valstī.

Policija Augšaustrijas federālajā zemē šogad vien ir aizturējusi 83 cilvēku kontrabandistus, kas veda pavisam 1630 nelegālus migrantus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu