20 tūkstoši demonstrantu Vīnē protestē pret sliktu izturēšanos pret migrantiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram 20 tūkstoši cilvēku pirmdien izgāja demonstrācijā Austrijas galvaspilsētā Vīnē, protestējot pret sliktu izturēšanos pret nelegālajiem migrantiem, paziņoja policija.

Demonstranti sapulcējās pie Vīnes Rietumu dzelzceļa stacijas (Westbahnhof) un devās gājienā pa vienu no pilsētas galvenajām iepirkšanās ielām.

Demonstrācijas laikā Vīnes Svētā Stefana katoļu katedrālē notika dievkalpojums, pieminot 71 bojāgājušo migrantu, kas pagājušonedēļ tika atrasti kravas automašīnā Austrijā netālu no Ungārijas robežas.

«Mums ir bijis pietiekami – pietiekami nāvju, ciešanu un vajāšanu,» Vīnes arhibīskaps kardināls Kristofs Šēnborns paziņoja dievkalpojuma dalībniekiem, starp kuriem bija augsta ranga valdības locekļi.

Viņš sacīja, ka ir «pārāk šausmīgi» iedomāties automašīnā bijušo migrantu ciešanas, starp kuriem bija četri bērni.

Protesta gājiens un dievkalpojums notika neilgi pēc tam, kad Vīnes Rietumu stacijā no Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas ieradās vilcieni ar vairākiem simtiem migrantu.

Daudzi no šiem migrantiem Vīnes Rietumu stacijā iekāpa vilcienā uz Austrijas pilsētu Zalcburgu, kamēr citi iekāpa vilcienā uz Vācijas pilsētu Minheni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu