ANO: satelītuzņēmumi apstiprina slavenākā Palmiras tempļa uzspridzināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satelītuzņēmumi apstiprina, ka džihādistu grupējuma «Islāma valsts» ieņemtajā Sīrijas pilsētā Palmirā ir uzspridzināts slavenākais šīs pilsētas templis, pirmdien paziņoja ANO, parādot šos satelītuzņēmumus.

Svētdien noticis spēcīgs sprādziens senajā pilsētā bija radījis bažas, ka džihādisti pastiprinājuši centienus iznīcināt neislāmiskus artefaktus pēc tam, kad viņi 23.augustā Palmirā uzspridzināja mazāko Baalšamina templi.

«Mēs varam apstiprināt, ka ir sagrauta Bela tempļa galvenā ēka un kolonnu virkne tā tiešā tuvumā,» paziņoja ANO mācību un pētniecības aģentūra UNITAR, parādot notikuma vietas satelītuzņēmumus, kas uzņemti pirms un pēc sprādziena.

2000 gadus vecais Bela templis bija galvenā celtne Palmiras slavenajās drupās un viena no svarīgākajām relikvijām pasaules mantojuma objektā Palmirā. Tas tika uzcelts laikā starp 32. gadu pirms mūsu ēras un mūsu ēras 2. gadsimtu, un vēlāk kalpojis gan kā baznīca, gan kā mošeja.

«Islāma valsts» kaujinieki maijā ieņēma Palmiru, atkarojot to Sīrijas režīmam lojālajiem spēkiem, un pēc tam postīja šīs pilsētas drupas un vēsturiskos objektus, kurus viņi uzskata par elkdievības iemiesojumu. Augusta vidū džihādisti nogalināja bijušo Palmiras senlietu pārzini, nogriežot viņam galvu.

Pirms kristietības ierašanās 2. gadsimtā Palmirā tika pielūgts semītu dievs Bels, kā arī saules dievs Jarhibols un mēness dievs Aglibols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu