ASV nosūta divas bezpilota lidmašīnas «Predator» divu nedēļu misijā uz Latviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armija ir nosūtījusi divas bezpilota lidmašīnas «MQ-1 Predator» un 70 lidotājus uz Latviju divu nedēļu mācību misijā ar mērķi iedrošināt Eiropas valstis, kuras satrauc Krievijas agresija Ukrainā.

Misija sākās piektdien un ilgs līdz 15.septembrim. Tā notiek laikā, kad ASV palielina militāros manevrus un apmācību Austrumeiropā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas un kaujām Ukrainas austrumos.

Uz Vāciju ir nosūtīti četri radariem nemanāmi taktiskie iznīcinātāji F-22, kas pirmdien tika izmantoti mācībās kopā ar Polijas iznīcinātājiem F-16.

ASV gaisa spēku Eiropā un Āfrikā preses sekretāre kapteine Lorena Ota tomēr uzsvēra, ka «»Predator» nosūtīšana uz Latviju un F-22 nosūtīšana uz Vāciju nav savstarpēji saistītas.

ASV armija pirmoreiz ir nosūtījusi šādas neapbruņotas bezpilota izlūklidmašīnas uz Latviju mācību misijai ar sabiedotajiem, un tās tiks izmantotas Latvijas gaisa telpā.

Lidmašīnas tiks kontrolētas no Lielvārdes aviobāzes, nevis no ASV.

"Šis lidmašīnu un personāla pagaidu norīkojums pārbaudīs to spēju dislocēt attālināti pilotējamās lidmašīnas gaisa operāciju veikšanai,» sacīja Pentagona preses sekretārs majors Džeimss Brindls.

Tas arī "apliecinās mūsu sabiedrotajiem Latvijā, NATO dalībvalstīm un Eiropas partneriem mūsu saistības pret reģiona drošību,» piebilda Brindls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu