Polija apsver lielāka migrantu skaita uzņemšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polija varētu uzņemt lielāku skaitu nelegālo migrantu, nekā tā līdz šim piekritusi uzņemt, lai palīdzētu Eiropas Savienībai (ES) tikt galā ar migrantu bezprecedenta pieplūdumu, pirmdienas vakarā paziņoja Polijas premjerministre Eva Kopača.

Polija, kurā ir 38 miljoni iedzīvotāju, sākotnēji piekrita uzņemt 2200 migrantus no tiem, kas ieradušies Grieķijā un Itālijā. Vācija un citas ES valstis izdara spiedienu uz Poliju, lai tā uzņemtu vairāk.

«Ņemot vērā augošo bēgļu pieplūdumu Eiropā, mēs pārskatīsim sadales kvotas,» Kopača sacīja reportieriem.

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka parlamenta vēlēšanās oktobrī ir gaidāma Kopačas labēji centriskās partijas «Pilsoniskā platforma» sakāve un lielākā opozīcijas spēka – labēji konservatīvās partijas «Likums un taisnīgums» uzvara.

Polijas jaunais prezidents Andžejs Duda, kurš pārstāv partiju «Likums un taisnīgums», 27.augustā paziņoja, ka Polija nevar uzņemt lielāku skaitu patvēruma meklētāju no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas, ņemot vēra iespējamo bēgļu pieplūdumu no konflikta skartās Ukrainas.

«Ukrainas iedzīvotājiem mēs esam tuvākā kaimiņvalsts, un viņi [pie mums] var justies droši. Ja konflikts atkal eskalēsies, pie mums ieradīsies vēl vairāk bēgļu,» piebilda Duda.

Viņš uzsvēra, ka «jau ir pazīmes, ka simtiem tūkstoši Ukrainas iedzīvotāju vēlas bēgt pie mums». «Citām Eiropas valstīm to vajadzētu ņemt vērā, kad tās runā par vēlmi palīdzēt,» sacīja Polijas prezidents.

Polija pērn saņēma 2318 Ukrainas iedzīvotāju lūgumus piešķirt patvērumu, bet 2013.gadā – 46 šādus lūgumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu