Atklātībai nodoti 4000 Klintones e-pasta vēstuļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Valsts departaments pirmdien atklātībai nodevis vairāk nekā 4000 bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones e-pasta vēstuļu, kā arī paziņojis, ka aptuveni 150 vēstulēm ar atpakaļejošu datumu noteikts slepenības statuss.

Žurnālisti un politiskie konkurenti sākuši pārbaudīt 7000 lappušu no e-pasta vēstulēm, kuras Klintone Valsts departamenta pārstāvjiem nodeva pēc tam, kad bija izpelnījusies kritiku par neoficiāla servera izmantošanu.

Taču viņai lielākās briesmas varētu izrietēt no vēstulēm, kuru drošības statuss tagad atbilstoši amatpersonu teiktajam paaugstināts uz slepenu, šādi norādot, ka tām nevajadzēja tikt nosūtītām.

«Man šķiet, ka to ir ap 150,» sacīja Valsts departamenta preses sekretārs Marks Toners, piebilstot, ka turpinās pagaidām nepubliskoto e-pastu izvērtēšana.

Klinotone izpelnījusies nopēlumu par to, ka laikā, kad viņa bija valsts sekretāre, visai e-pasta korespondencei izmantojusi privāto, nevis Valsts departamenta serveri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu