Vienas dienas laikā Vīnē ar vilcieniem vakar ieradās 3650 nelegālie migranti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijas galvaspilsētā Vīnē pirmdien ar vilcieniem ieradās 3650 nelegāli migranti, kas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad, otrdien paziņoja Austrijas policija.

Tas notika pēc tam, kad Ungārijas varasiestādes ļāva migrantiem atstāt valsti, neņemot vērā to, ka daudziem no viņiem nebija ceļošanai Eiropas Savienībā (ES) nepieciešamo vīzu.

«Mēs vēl turpinām pārbaudīt, cik no viņiem tiešām ir patvēruma meklētāji,» sacīja Austrijas policijas preses sekretārs Patriks Maierhofers.

Tūkstošiem migrantu, tostarp daudzi no Sīrijas, vairākas dienas bija pavadījuši improvizētās bēgļu nometnēs Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas dzelzceļa stacijās.

Ungārijas policija sākumā neļāva viņiem atstāt valsti, jo migrantiem nebija ceļošanai ES teritorijā derīgu vīzu. Pirmdien tomēr nekādi šķēršļi migrantu ceļā vairs likti netika, un viņi ar vilcieniem devās uz Vīni, Minheni un Berlīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu