Tusks nosoda ksenofobisku un rasistisku attieksmi pret imigrantiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks otrdien nosodījis ksenofobiju un rasismu attieksmē pret imigrantiem un bēgļiem, kas lielā skaitā ieplūst Eiropā.

«Lai kādus izaicinājumus migrācija arī nenestu, nav attaisnojuma naidīgai, rasistiskai vai ksenofobiskai reakcijai pret imigrantiem,» Zagrebā pēc tikšanās ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču paziņoja Tusks.

«Eiropas prioritāte vēl arvien ir nepieļaut, ka migranti zaudē savu dzīvību, mēģinot sasniegt Eiropu,» viņš piebilda.

Tusks uzsvēra, ka «vienotības radīšana un saglabāšana Eiropas Savienībā (ES) ir atslēga», atbildot uz imigrantu krīzes radītajiem izaicinājumiem.

Arī Grabara-Kitaroviča sacīja, ka Horvātijai, kas ir ES locekle, jāizrāda solidaritāte cilvēkiem, kas bēg no kara un nabadzības savā valstī.

«Mēs varam sagaidīt, ka liels skaits bēgļu dosies uz Horvātiju,» sacīja prezidente, piebilstot, ka gan valsts institūcijām, gan sabiedrībai būtu jāsagatavojas šādam scenārijam.

Šogad Vidusjūru šķērsojuši un Eiropā nokļuvuši jau vairāk nekā 350 000 nelegālo imigrantu, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) jaunākie dati.

Aptuveni 2600 imigrantu gājuši bojā, mēģinot šķērsot Vidusjūru, bet vēl 1000 cilvēku miruši citos migrācijas maršrutos, tostarp Sahāras tuksnesī un Bengālijas līcī, Āzijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu