ANO: Gazas josla līdz 2020.gadam var kļūt neapdzīvojama

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karu un Izraēlas blokādes novājinātā Gazas josla jau līdz 2020.gadam varētu kļūt par neapdzīvojamu, otrdien paziņoja ANO Tirdzniecības un attīstības konference (UNCTAD)

«Augstā apdzīvotības blīvuma un pārapdzīvotības sociālie, veselības un ar drošību saistītie sazarojumi ir to faktoru vidū, kas var padarīt Gazu par neapdzīvojamu līdz 2020.gadam,» sava ikgadējā ziņojumā rakstīja UNCTAD.

«Gaza var kļūt par neapdzīvojamu līdz 2020.gadam, ja turpināsies pašreizējās ekonomiskās tendences,» norādīts ziņojumā.

Ziņojuma autori uzsvēra, ka

situāciju Gazas joslā ir pasliktinājušas Izraēlas militārās operācijas un gandrīz desmit gadus ilga blokāde.

Blokāde ir «izpostījusi jau tā novājināto Gazas infrastruktūru, sagrāvusi ražošanas bāzi, nav ļāvusi īstenot nozīmīgu atjaunošanu un ekonomisko atveseļošanos un iedzinusi nabadzībā Gazas iedzīvotājus», norādīja ziņojuma autori.

«Ja netiks atcelta blokāde (...) donoru palīdzība nepavērsīs pretējā virzienā notiekošo attīstības graušanu un grimšanu nabadzībā,»

uzsvērts ziņojumā.

Bezdarbs šajā teritorija ir sasniedzis 44%, bet 72% mājsaimniecību saskaras ar pārtikas nedrošību.

Izraēla pirms deviņiem gadiem sāka Gazas joslas blokādi, reaģējot uz to, ka šajā palestīniešu teritorijā nāca pie varas islāmistu kustība HAMAS, kuru Izraēla ir atzinusi par teroristu organizāciju.

Tikai 362 kvadrātkilometrus lielajā teritorijā dzīvo 1,8 miljoni cilvēku.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu