ES gatavojas aktīvāk vērsties pret imigrantu kontrabandistiem Vidusjūrā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) gatavojas pastiprināt darbību pret cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā, aktīvi pārtverot viņu laivas, otrdien ziņo amatpersonas.

ES jūnijā sāka pirmo informācijas vākšanas fāzi savā militārajā misijā pret imigrantu kontrabandistiem Vidusjūras reģionā.

Misijas vadītājs itāļu kontradmirālis Enriko Kredendino uzskata, ka tagad pienācis laiks otrajai fāzei, atklāja ES augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni preses sekretāre.

Viņa sacīja, ka Mogerīni atbalsta Kredendino rekomendācijas, kas tiks apspriestas ES aizsardzības ministru sanāksmē ceturtdien un ārlietu ministru neformālās sanāksmēs Luksemburgā piektdien un sestdien.

ES diplomātiskie avoti ziņoja, ka pašreiz nav dzirdami nekādi iebildumi pret pāriešanu uz misijas nākamo fāzi, kas ļautu pārtvert kontrabandistu transporta līdzekļus starptautiskajos ūdeņos.

Trešā fāze paredz militāru darbību pret kontrabandistiem Lībijas teritoriālajos ūdeņos ar mērķi iznicināt to laivas,

pirms tie ar imigrantiem devušies ceļā. Tomēr šim solim nepieciešama ANO Drošības padomes rezolūcija un, vēlams, arī Lībijas valdības piekrišana.

Pašreiz ES misijā piedalās četri kuģi - viens no Itālijas, viens no Lielbritānijas un divi no Vācijas, un paplašinoties, visticamāk, būs nepieciešams lielāks kuģu skaits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu