Pāvests Francisks ļauj priesteriem piedot sievietēm un ārstiem, kas veikuši abortus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks otrdien atļāva arī priesteriem gaidāmajā Jubilejas gadā piedot sievietēm, kuras izšķīrušās par labu abortam, kā arī ārstiem, kuri tos veikuši.

«Es esmu nolēmis, neskatoties uz visu pretējo, pieļaut visiem priesteriem Jubilejas gadā rīcības brīvību atlaist aborta grēku tiem, kuri to ir paveikuši, un, kuri ar nožēlas pilnu sirdi cenšas gūt piedošanu,» viņš sacīja.

Vēstījumā Francisks norādīja, ka, lai arī viņš zina, ka «aborta traģēdiju daži piedzīvo ar virspusēju apzināšanos (...) daudzi citi (...) uzskata, ka viņiem nav citu iespēju».

Pāvests uzsvēra, ka «ļoti abi saprot spiedienu», kas sievietēm licis izdarīt abortu, piebilstot, ka viņš ir saticis «daudzas sievietes, kuras savā sirdī glabā šī mokošā un sāpīgā lēmuma rētu».

Francisks iepriekš pasludināja Jubilejas gadu, kas tradicionāli ir piedošanas laiks, un tas tiks svinēts no 8.decembra līdz 20.novembrim.

Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centrā norādīja, ka «katoļu baznīcā arī tagad ikviens cilvēks var saņemt piedošanu par aborta grēku, ja to nožēlo», tomēr ierasti «atbrīvošanu no šī grēka var dot bīskaps vai bīskapa pilnvarots garīdznieks», bet ar pāvesta Franciska paziņojumu Jubilejas gadā pāvests šīs tiesības dod visiem priesteriem.

Centra pārstāve Ingrīda Lisenkova piebilda: «Starp citu, Latvijā bīskapi šīs tiesības ir devuši gandrīz visiem priesteriem. Tā ka pēc būtības pāvesta Franciska atļauja tieši Latvijā neko jaunu Jubilejas gadā neieviesīs. Ja cilvēks no sirds nožēlo izdarīto, var iet pie grēksūdzes un ar priestera starpniecību saņemt atbrīvošanu no grēka.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu