Francijas Tieslietu ministrija algojusi 40 tūkstošus nedeklarētu darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas Tieslietu ministrija ir solījusi rīkoties pēc laikrakstā nonākušām izmeklēšanas ziņām, ka šī ministrija algojusi pagaidu darbiem vairāk nekā 40 tūkstošus nedeklarētu darbinieku.

2014.gada izmeklēšanas ziņojumā, kas nonācis satīriskā nedēļas izdevuma «Le Canard Enchaine» rīcībā, konstatēts, ka Francijā par 50 tūkstošiem «valsts sektora pagaidu darbinieku» nav maksāts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) un sociālās apdrošināšanas maksājumi.

40,5 tūkstošus no viņiem algojusi Tieslietu ministrija, konstatēts izmeklēšanā, kuru veikuši finanšu, tieslietu un sociālo pakalpojumu departamentu inspektori.

Starp šiem pagaidu darbiniekiem ir tulki, eksperti un sociālie palīgi, kam bieži maksāts par nostrādātām stundām. «Tieslietu ministrija uz viņiem neattiecina prasību par sociālās apdrošināšanas maksājumiem,» teikts ziņojumā.

Dokumentā atzīts, ka šāda prakse tiek īstenota jau ilgu laiku.

Ja šādi nodarbinātie ierosinātu kolektīvu prasību par to, ka par viņiem nav maksāti sociālās apdrošināšanas maksājumi, tā valsts budžetam izmaksātu pusmiljardu eiro. Vairākas šādas prasības jau ir ierosinātas individuāli, un to darījuši galvenokārt tulki.

Francijai ir jārisina dilemma, kā samazināt valdības tēriņus un budžeta deficītu, vienlaikus saglabājot sociālās drošības sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu