Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Noslīkuša sīriešu puisēna foto skaudri izgaismo bēgļu traģisko likteni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mediji teju ik dienas raksta par simtiem cilvēku, kas, glābjoties no kara posta un nabadzības, mēģina nokļūt Eiropā, bet savu mērķi nesasniedz, noslīkstot Vidusjūrā. Tomēr īpaši skaudri bēgļu traģisko likteni ilustrē «Reuters» fotogrāfa uzņemtais attēls, kurā redzams jūras krastā izskalots maza miruša sīriešu zēna ķermenis. Turcijas kūrorta teritorijā atrastais bērns ir viens no pēdējiem 12 sīriešu bēgļiem, kas noslīkuši, mēģinot nokļūt Grieķijā, Kosas salā.

Vienā no fotogrāfa uzņemtajiem kadriem redzams krastā izskalots mazs sīriešu zēns, kurš guļ ar seju smiltīs, otrā - turku policists ar bērna nedzīvo ķermeni uz rokām. Abi attēli izraisījuši plašu rezonansi sociālajos medijos.

Turcijas krastos izskalots miris sīriešu zēns

«The Guardian», atsaucoties uz Turcijas amatpersonām, vēsta, ka pie Turcijas krastiem apgāzušās divas atsevišķas laivas, kurās kopumā atradās 23 cilvēki, kas bēga no «Islāma valsts» terora Sīrijā. 12 no tiem gājuši bojā, tostarp pieci bērni un viena sieviete. Septiņi cilvēki tika izglābti, vēl divi sasniedza krastu glābšanas vestēs, bet divi cilvēki joprojām tiek meklēti un cerības atrast tos dzīvus pamazām izgaist.

Tūkstošiem cilvēku, lielākoties sīrieši, bēg no kara un brutālās islāmistu okupācijas dzimtenē. Cenšoties nokļūt Eiropā, cilvēki izmanto nedrošus un jūras pārvarēšanai nederīgus peldlīdzekļus, piemēram, glābšanas laivas, tādējādi riskējot ar savu dzīvību.

Kosas sala Grieķijā kļuvusi par sava veida magnētu bēgļiem, kas cenšas sasniegt Eiropu. Tūkstošiem bēgļu, kas nonākuši Grieķijā, pēc tam turpina ceļu uz ziemeļiem - uz Maķedoniju, tad caur Serbiju uz Ungāriju un Vāciju.

Trešdien Turcijas krastos mirušie cilvēki ir tikai daļa no aptuveni 2500 bēgļu krīzes upuriem, kas zaudējuši dzīvību, mēģinot šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā.

Bēgļu tūkstošu pieplūdums vairākās ekonomiskās krīzes smagi nomocītās Grieķijas salās radījis haosu un bažas par slimību izplatību un augošo netīrības līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu