Porošenko: asiņainās sadursmes pie parlamenta organizēja Krievija

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko asiņainajās nekārtībās Kijevā pie Augstākās radas ēkas vaino Krieviju. Par to Ukrainas valsts galva paziņoja intervijā telekanālam «Sky News».

Prezidents apsūdzēja Krieviju Ukrainas «destabilizācijas kampaņas» paplašināšanā, kā rezultāts ir nesenās nekārtības pie parlamenta ēkas.

«Krievija cenšas destabilizēt situāciju Ukrainā, izmantojot ultralabējos grupējumus un ne tikai,» viņš sacīja.

Pēdējā laikā Maskavas politika pret Ukrainu ieguvusi «neprognozējamu raksturu», norādīja Porošenko.

Aiz granātas sprādziena pie Augstākās radas stāv Krievija, uzskata prezidents. Maskava ir iesākusi to, kas tagad tiek dēvēts par hibrīdkaru, - slepenu operatoru izmantošanu nestabilitātes radīšanai.

Vienīgais iemesls, kāpēc Krievija iesaistījusies Minskas miera sarunās, ir ekonomiskās sankcijas, norādīja Porošenko, vienlaikus uzstājot, ka Ukrainai nav vajadzīgs ārvalstu karaspēks, bet tai joprojām ir nepieciešams starptautiskās sabiedrības atbalsts.

Sadursmēs pirmdien pie Augstākās radas starp drošības spēkiem un demonstrantiem, kas protestēja pret konstitūcijas grozījumiem par varas decentralizāciju, tika ievainoti aptuveni 140 cilvēki. Sprāgstot no protestētāju rindām mestai kaujas granātai, nogalināti trīs Ukrainas karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu