Ar traktoriem uz Parīzi - lauksaimnieku protests Francijā

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzē ceturtdien sākusies lauksaimnieku protesta akcija. Uz Francijas galvaspilsētu dodas vairāk nekā pusotrs tūkstotis traktoru.

Tie brauc par Parīzes apvedceļu un galvenajām ielām, radot sastrēgumus.

Akcijas dalībnieki apņēmušies nokļūt līdz Nāciju laukumam Parīzes austrumdaļā, kur viņiem ir ieplānots mītiņš.

Jau tagad stipri apgrūtināta pārvietošanās pa sešām šosejām, kas ved uz galvaspilsētu.

Tikai dienvidos uz ceļa sastrēgumā atrodas ap 500 traktoru. Garas lauksaimniecības tehnikas kolonnas sastājušās uz rietumu maģistrālēm - mašīnas ieradušās no Normandijas un Bretaņas, valsts galvenajiem lauksaimniecības centriem.

Fermeri galvaspilsētā ierodas arī īrētos autobusos.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, Parīzes prefektūra lūgusi megapoles un tuvākā reģiona iedzīvotājus iespēju robežās izmantot sabiedrisko transportu - elektrovilcienus un metro.

Francijas fermeri ir neapmierināti ar to, ka varasiestādes nespēj tikt galā ar krīzi lauksaimniecības nozarē - dažos reģionos aptuveni 20% saimniecību ir uz izputēšanas robežas.

Zemnieki pieprasa būtiski samazināt nodokļus un sociālos maksājumus, paaugstināt iepirkumu cenas, atcelt dažas ekoloģijas normas, kas ir novedušas pie produkcijas sadārdzināšanās.

Jūlijā izsludināto valdības ārkārtas palīdzības programmu viņi uzskata par nepietiekamu un pieprasa kā dotāciju palielināšanu, tā arī ieviesto ārkārtas pasākumu termiņu pagarināšanu.

Ceturtdien Matiņonas pilī - valdības vadītāja rezidencē - notiks premjerministra Manuela Valsa tikšanās ar lauksaimnieku arodbiedrību līderiem. Atkarībā no sarunu rezultātiem tiks pieņemts lēmums par mītiņa turpināšanu vai izbeigšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu