Imigranti pārņem Budapeštas dzelzceļa staciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropa pašlaik piedzīvo lielāko imigrantu pieplūdumu kopš kara bijušajā Dienvidslāvijā deviņdesmitajos gados. Pēdējo dienu notikumi Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā skaidri parāda, ka Eiropa nespēj tikt galā ar lielo patvēruma meklētāju skaitu un valda apjukums – kā īsti rīkoties un kur bēgļus likt.

Pēc vairāku dienu pārtraukuma ceturtdien, 3.septembrī, Budapeštā policija atļāva patvēruma meklētājiem ieiet dzelzceļa stacijā, kur tie lielā skaitā sāka pulcēties uz vilciena platformām, gaidot vilcienu, kas tos vestu tālāk uz Austriju un Vāciju. Tomēr viņu cerības nepiepildījās.

Budapeštas centrālās dzelzceļa stacijas apkaimē jau vairākas dienas uzturas simtiem patvēruma meklētāju no Sīrijas un citām zemēm, kuras masveidā pamet to iemītnieki.

Stacijā uzturas pārsvarā jauni cilvēki, arī ģimenes ar bērniem.

Viens bērniņš šajās dienās pat piedzimis stacijas apkaimē. Sadzīves apstākļi stacijā kopumā ir slikti – daudzi cilvēki spiesti gulēt uz zemes.

Stacijas apkārtējo namu iedzīvotāji ir neapmierināti ar patvēruma meklētāju pieplūdumu. Tiesa, ir vērojama arī Ungārijā dzīvojošo līdzcietība pret patvēruma meklētājiem – bērniem ir atnestas rotaļlietas, kā arī segas un ēdiens.

Atbalstu patvēruma meklētājiem vietējie iedzīvotāji pauduši protestā pie parlamenta – tur kritizēta Ungārijas nostāja neuzņemt kaut nelielu daļu bēgļu.

Daudzi bēgļi ir iegādājušies dārgas biļetes uz Vāciju, taču starptautiskie vilcieni no Budapeštas pagaidām neiet.

Tas raisījis neizpratni patvēruma meklētājos – viņi nezina, ko iesākt un kā tālāk doties tālāk uz savu galamērķi, kas lielākajai daļai ir Vācija.

Patvēruma meklētājiem Budapeštā ceturtdienas vakarā ir izdevies iekāpt vietējā vilcienā, maldīgi pieņemot, ka tas dosies Austrijas virzienā.

Tomēr pārpildītais vilciens apturēts 40 kilometrus uz rietumiem no Budapeštas, kur atrodas bēgļu nometne, un braucējiem likts izkāpt, ko viņi nav gribējuši darīt.

Uz perona izraisījusies īsta drāma, kad imigranti sapratuši, ka ir piemānīti. Kāds prātu zaudējis vīrietis savu bērnu un sievu pagrūdis uz sliedēm,

un viņu ar varu aizvedusi policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu