ASV pēta ziņas par Krievijas karaspēka vienību nosūtīšanu uz Sīriju

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV varasiestādes rūpīgi seko līdzi ziņojumiem par Krievijas karaspēka vienību nosūtīšanu uz Sīriju, ceturtdien pavēstīja Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests.

«Mums ir zināms par ziņojumiem, ka Krievija varētu būt nosūtījusi karavīrus un lidaparātus uz Sīriju, un mēs šiem ziņojumiem sekojam līdzi ļoti rūpīgi,» sacīja amatpersona.

Jebkāds militārs atbalsts Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai ir destabilizējošs un kontrproduktīvs faktors, viņš piebilda.

Iepriekš medijos bija parādījusies informācija, ka uz Sīriju varētu būt nosūtīti Krievijas karavīri un militārā tehnika.

Krievijas Ārlietu ministrijā šos ziņojumus noraidīja, paziņojot, ka Krievija palīdz Sīrijai tās cīņā ar terorisma draudiem atbilstoši starptautiskajām tiesībām.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu