Putins Eiropas migrācijas krīzi skaidro ar aklu sekošanu ASV politikai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Viens no iemesliem migrācijas krīzei Eiropā ir tās akla sekošana ASV politikai uzspiest savus standartus citiem reģioniem, piektdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Eiropa akli seko šai politikai tā saukto sabiedroto saistību ietvaros, bet pēc tam pati nes slogu,» Putins sacīja žurnālistiem Vladivostokā.

«Es ar izbrīnu tagad skatos, ka daži amerikāņu mediji kritizē Eiropu par pārmērīgu, kā tie uzskata, nežēlību pret migrantiem,» piebilda Krievijas vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka ASV slogs migrācijas jomā nav tik liels kā Eiropai, «bet Eiropa akli seko amerikāņu norādījumiem un tagad nes tik nopietnu slogu».

Putins arī sacīja, ka problēmas ar migrantiem Eiropā jau bija paredzamas. «Es uzskatu, ka tā ir absolūti gaidāma krīze,» viņš teica žurnālistiem.

«Mēs Krievijā .. pirms dažiem gadiem tieši tā arī teicām, ka būs liela mēroga problēmas, ja mūsu tā sauktie Rietumu partneri īstenos kļūdaino, kā vienmēr esmu teicis, ārpolitiku, sevišķi musulmaņu pasaules, Tuvo Austrumu, Ziemeļāfrikas reģionos, kuru tie īsteno praktiski līdz šim laikam,» turpināja Putins.

Viņš sacīja, ka šī politika ir savu standartu uzspiešana, neņemot vērā šo reģionu vēsturiskās, reliģiskās, nacionālās un kultūras īpatnības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu