Gvatemalas eksprezidents apcietināts

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gvatemalas bijušais prezidents Oto Peress, kurš nule atkāpies no amata, ceturtdienas vakarā apcietināts, pēc tam kad tiesā bija uzklausījis apsūdzības korupcijā.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā plānota piektdien.

Līdzšinējais viceprezidents Alehandro Maldonado nodevis amata zvērestu un pildīs prezidenta pienākumus līdz mandāta beigām janvārī.

Peress ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no amata. Vēl pirms tam Kongress bija nobalsojis par tiesiskās imunitātes atņemšanu prezidentam, bet tiesnesis izdevis viņa aresta orderi.

Gvatemalas ģenerālprokurore trešdien pauda pārliecību, ka Peress tiks notiesāts par korupciju. Iepriekš valsts augstākā tiesa bija noraidījusi valsts galvas sūdzību par prokuratūras centieniem panākt viņa tiesāšanu.

Kongress otrdien vienbalsīgi nolēma atņemt Peresam imunitāti, paverot ceļu tam, ka prokuratūra var spert nākamos soļus pret viņu ierosinātajā lietā.

Izmeklētāji apsūdz Peresu, ka viņš īstenojis shēmu, kurā uzņēmēji maksājuši kukuļus, lai izvairītos no importa nodokļiem. Valsts līdz ar to zaudējusi miljoniem dolāru.

Svētdien Gvatemalā notiks parlamenta un prezidenta vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu