Kamerons sola, ka Lielbritānija uzņems vēl tūkstošiem Sīrijas bēgļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons izteicies, ka Lielbritānija varētu uzņemt vēl tūkstošiem bēgļu no kara plosītās Sīrijas, kas patlaban izvietoti ANO bēgļu nometnēs, raksta «The Guardian».

Patlaban tiekot aplēsts, cik tieši bēgļu papildus Lielbritānija varētu uzņemt, kā arī tiek spriests par nepieciešamo finansējumu un izmitināšanu.

Jāpiebilst, ka šajā gadījumā izvēlēti patvēruma piešķiršanai Lielbritānijā varētu tikt tie bēgļi, kas patlaban atrodas ANO pārraudzītajās bēgļu nometnēs pie Sīrijas robežām, nevis tie bēgļi, kas jau atrodas Eiropā, piemēram, Kalē apkārtnē, kur tūkstošiem bēgļu cenšas Lielbritānijā iekļūt caur Lamanša tuneli.

Kā raksta «The Guardian», skaidrs, ka Lielbritānija jebkurā gadījumā uzņems tikai «tūkstošus» bēgļu, nevis «desmitiem tūkstošu», kā tas varētu būt Vācijas gadījumā.

Uzņems cilvēkus no bēgļu nometnēm, nevis, piemēram, Kalē

Premjers Kamerons, pēc visa spriežot, joprojām ir pārliecināts, ka liela bēgļu skaita uzņemšana no tiem cilvēkiem, kas jau ir nonākuši Eiropā, bēgļu krīzi varētu tikai pasliktināt un radīt papildu haosu. Tas būtu signāls kriminālajiem grupējumiem aicināt vēl vairāk cilvēku no Tuvajiem Austrumiem doties riskantajās bēgļu gaitās pāri Vidusjūrai vai pa sauszemi uz Eiropu.

Kamerons arī paudis pārliecību, ka, ņemot vērā milzīgo Sīrijas bēgļu skaitu (apmēram divi miljoni), krīzes risinājums jebkurā gadījumā būtu politiskā risinājuma atrašana pašā Sīrijā.

Premjera pārstāvji arī likuši manīt, ka

Kamerona jaunākā iniciatīva saistīta gan ar krīzes saasinājumu, gan ar sabiedrības noskaņojuma maiņu.

Īpaši pēc tam, kad Eiropas medijus apceļojuši vairāki skaudri stāsti par šausmām, ar kādām bēgļi saskaras. Piemēram, šonedēļ mediji plaši atspoguļoja stāstu par mazo noslīkušo trīs gadus veco sīriešu bērniņu, kurš izskalots Turcijas krastos.

Lielbritānijas valdība uzstāj, ka tās atbalsts ANO bēgļu nometņu izveidei un uzturēšanai ir finansiāli dāsns, tomēr politiķi ņēmuši vērā spiedienu no sabiedriskajām grupām, sabiedriskajiem un reliģiskajiem līderiem, piemēram, aktīvi iesaistīties krīzes risināšanā aicinājušas dažādas kristiešu apvienības. «Lielbritānija ir morāla nācija, un mēs pildīsim savu morālo atbildību,» ceturtdien izteicās Kamerons.

Vēl pirms tam, komentējot fotogrāfijas ar mazo noslīkušo sīriešu zēnu, premjers teica, ka viņu pašu «kā tēvu» šīs bildes skārušas ļoti dziļi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu