Krievija plānojot būvēt kuģus, kas būs pārāki par «Mistral»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija plāno būvēt karakuģus, kuri būs pārāki par Francijas uzbūvētajiem, bet Krievijai nepiegādātajiem «Mistral» klases helikopteru bāzes kuģiem, piektdien pavēstīja aizsardzības rūpniecības kompleksa pārstāvji.

Krievijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu kuģubūvētavā «Zvezda», kas atrodas Piejūras novada Boļšojkameņas pilsētā, iepazinās ar jaunu cehu, kurā tiek plānots būvēt jaunus lielos desanta kuģus Krievijas Jūras kara flotei.

Rūpnīcas pārstāvji ministru informēja, ka jaunajā cehā tiks būvēti lieli kuģi – 90 līdz 330 metrus gari un līdz 120 metrus plati. Tur tiek plānots būvēt arī lielos desanta kuģus, kas pārspēs «Mistral» pēc taktiski tehniskajiem parametriem.

Lielo desanta kuģu būvniecība notiks, izveidojot blokus un sekcijas un vēlāk tos savienojot ar 600 tonnas smaga autoceltņa palīdzību. Cehs var saražot 90 tūkstošus tonnu tērauda gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu